Kultur/sport

Sommerhyllest fra Bjølsen

På «Der byen faller ned» leverer Bjølsen Valsemølle en sommerlig og varm låt om Oslo.

Bjølsen Valsemølle feirer 50 år i 2024, og feirer med ny musikk! I dag er en ny singel ute fra kommende album. Låta heter «Der byen faller ned» og er en lys og vakker hyllest til Kampen, Oslo Øst, til røtter, til oppvekst og til det nye Oslo som ligger der og skinner i sommersola fra Kampen helt ut til Bjørvika.

Trond forteller:

– Når jeg sykler rundt i den flotte byen min, ender jeg ofte opp på Kampen Kaffe og Bar. På uteserveringa på Torbjørn Egners plass. Et av de hyggeligste steder jeg veit om!

– Sangen blei til en sommerdag i fjor, i forkant av Pride, da Regnbue – teppet var lagt ut ned trappa på Kampen kirke og det meste der oppe var i harmoni. Her satt jeg og hadde det veldig bra, barndomshjemmet til mora mi rett oppe i gata, røttene på Vålerenga et steinkast unna, og hyggelige folk rundt meg . Utsikt sørover mot Bjørvika og Munch som bukker i det fjerne. Låta bare trilla fram nesten av seg sjøl i sommerdagen. Nydelig pianospill fra Endre, luftige og flotte gitarer fra Leif, Solid trommebasis fra Even og fin sang, ikke minst kraft-koringa til Hans Cato!

Albumet til Bjølsen Valsemølle er spilt inn på Bjølsen i Oslo, i Amper Tone studio med Johnny Skalleberg som produsent. Prosessen i studio har vært givende for bandet, der arrangeringen av den nye musikken har involvert alle i gruppa live i studio.

Det nye albumet til Bjølsen kommer ut høsten 2024.