NyheterUtenriks

Kaller Netanyahu den verste statsminister i landets historie

Under en demonstrasjon mot den israelske regjeringen i Tel Aviv lørdag kveld, kalte den tidligere sjefen for den israelske sikkerhetstjenesten, Yuval Diskin, Benjamin Netanyahu for den verste statsministeren i landets historie.

Lørdag kveld ble det arrangert en større demonstrasjon mot den israelske regjeringens håndtering av krigen i Gaza. En av talerne under demonstrasjonen var Yuval Diskin. Diskin ledet den israelske sikkerhetstjenesten Shin Beth fra 2005-11, og sa i sin tale til de titusenvis av fremmøtte at han i mange uker har avslått å slutte seg til protestene. Dette grunnga han med at noe dypt inne i ham sa at tiden ikke var inne. Det ville rett og slett ikke være riktig å skifte ut regjeringen mens landet var i krig. Det viktigste var. slik han så det, å stå sammen.

Yuval Diskin
Foto: Ziv Koren/Wikimedia Commons

Men nå har han tydeligvis skiftet mening.

Ifølge Diskins uttalelser, gjengitt i avisen Times of Israel, lar han seg daglig overraske over hvor udugelig dagens israelske regjering er i sin håndtering av krigen – om alle løgnene om total seier, ansvarsfraskrivelsene og hvordan den ødelegger forholdet til USA. Men kanskje mest alvorlig er hvordan regjeringen skusler bort en hver mulighet til å bringe hjem de israelerne som ble tatt til fange av Hamas under angrepet i oktober 2023.

Diskin tordnet mot Netanyahu og mente at tiden nå er inne for å utlyse nyvalg. Dette selv om landet er i krig.

Yuval Diskin er forøvrig ikke den eneste tidligere etterretningstoppen som har gått ut med kritikk av Netanyahu og den israelske regjeringen – en regjering som av flere israelske kommentatorer er kalt den mest ytterliggående, høyreorienterte regjeringen landet noen gang har hatt. Blant annet tidligere sjef for Mossad, Meir Dagan, har markert som en kritiker av den israelske regjeringen og den politikken de fører.

Følg Extraavisen på facebook!